Acquisitie uitbesteden is ook voor u een goed idee!

Acquisitie uitbesteden – meer tijd voor groei!

ABN AMRO meldt recent dat het interessant is voor ZZP’ers om hun klanten “extern” te laten werven. Voor veel ZZP’ers geldt dat uitblinken in hun vakgebied dé reden is waarom zij zelfstandig ondernemer zijn geworden. Alleen de essentiële vraag ‘hoe kom ik aan klanten’ is daarbij vaak een pijnpunt.

Maar niet alleen ZZP’ers – ook grotere bedrijven!

Naast ZZP’ers, stuit ik vaak op de aanname dat een groter bedrijf met een eigen verkooporganisatie de acquisitie zelf wel regelt en organiseert.

Helaas zie ik daardoor dat er vaak goede ideeën sneuvelen, vanwege drukte en personeelskrapte óp het het gebied van acquisitie.

Ideeën zoals een product introduceren in een nieuw marktsegment, of bij een andere groep stakeholders. Of zoals in de bouwbranche, een product of dienst introduceren bij een beïnvloedende partij zoals een ingenieursbureau of een architectenbureau. In plaats van alleen de betalende klant, het bouwbedrijf of de bouwmaterialenhandel te bewerken. Hetzelfde geldt voor een nieuw product in een bestaande markt, of een regionaal nieuw bewerkingsgebied ontginnen.

[box]Door je acquisitie uit te besteden, kun je deze ideeën wél uitvoeren.[/box]

Forbo Flooring en Armstrong Ceilings

In mijn eigen klantenkring mag ik momenteel opdrachten uitvoeren voor Forbo (vloerbedekkingen) en Armstrong (plafonds). Om het bestaande verkoopteam te ondersteunen, of te ontlasten, hebben deze partijen o.a. acquisitie uitbesteed aan VorteKx. Zij hebben daardoor meer tijd om zich te concentreren op de ontwikkeling van hun bedrijf.

Juist in deze tijd van overvolle orderportefeuilles is het zinvol om nu te investeren in die kansen voor de iets verdere toekomst die toch altijd weer zo nabij is.

Kan VorteKx u ook helpen bij uw acquisitie?

Op deze manier kunnen wij samen meer tijd vrij maken voor de ontwikkeling van uw business.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


 

Referenties

Hieronder staan een aantal klanten waarvoor ik één van deze diensten heb mogen uitvoeren.