B2B verkooptraining voor Dylan Steel Solutions

Veel te bieden: waar ligt de focus?

Dylan Steel Solutions in Oud-Beijerland is een van de meest toonaangevende handelsbedrijven in stalen buizen en buiscomponenten. Vanuit markten als olie- en gas, offshore, scheepvaart, constructiewerk, machinefabrieken enzovoorts wordt dagelijks aanspraak gemaakt op dit grote voorraadhoudende handelshuis dat wereldwijd levert en bekendheid geniet.

De grote variatie aan klanten leidt ook tot een verkoopafdeling die per segment met geheel verschillende klantbehoeften te maken krijgt. De dagelijkse dynamiek leidt bij menig bedrijf tot de ‘waan van de dag’. Juist in topdrukte koos Dylan Steel Solutions voor een verkooptraining bij VorteKx.

Sneller ‘wedstrijdritme’ op doen

Je hoort het vaak bij voetballers: meetrainen met de selectie word je beter van, maar wedstrijden spelen is toch echt anders. Tot die conclusie kwam het sales management van Dylan ook. De vraag was dus:

[box]Je hebt een schat aan goede opgeleide jonge mensen. Hoe zet je dat potentieel ze snel mogelijk om in succes?[/box]

Natuurlijk nemen ze van ervaren collega’s veel kennis over. Zowel van producten, markten en diensten, als van onderdelen van het commerciële vak. Maar hoe mooi is het om even los van de dagelijkse hectiek te focussen op alle onderdelen van het verkoopgesprek?

Het beste van jezelf geven

De centrale boodschap van het salesmanagement van Dylan was: maak de deelnemers bewust van de kracht van hun eigen unieke persoonlijke eigenschappen.

Verkooptechniek is een vereiste, maar je persoonlijkheid maakt het verschil. Korte en krachtige uitleg, veel oefening in een rollenspel. En samen beter worden in een vertrouwde omgeving. De verkooptraining die ik hiervoor gaf, focuste juist op deze onderdelen.

Dylan koos voor VorteKx vanwege de bijna dertig jaar met-de-poten-in-de-modder verkoopervaring van VorteKx in een industriële B2B omgeving.

Zullen we een keer bespreken hoe ik uw verkopers kan trainen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Referenties

Hieronder staan een aantal klanten waarvoor ik één van deze diensten heb mogen uitvoeren.