Een overzicht van rollen technotapes.

TechnoTape: een nieuwe tone of voice

De kracht van TechnoTape

TechnoTape in Dordrecht is het bedrijf van Erica van Duinen en Marc Jupijn. De firma is importeur en fabrikant van zelfklevende tapes en verpakkingsfoliën voor de “do it yourself” – en professionele markt. TechnoTape is actief om bij de professionele bouw- en ijzerwarenmateriaalshops een schapformule uit te rollen. Onder de namen TT-Compact en TT-Bulk. Onderdeel van dit proces was dat er kernachtige toepassingsteksten per product moesten worden geschreven.

Wat is het einddoel?

Om de schapformules te promoten lag er al een ontwerp voor een nieuwe brochure die ‘onder de arm’ mee kan met de verkoop buitendienst. En tegelijkertijd heeft de brochure als doel de shophouder te helpen en de eindklant te informeren. Zo nemen kennis en gemak toe in de shop. De technische teksten werden met behulp van Henry Koevoet van ComVest geredigeerd. Henry en Erica vroegen mij om eenheid te brengen in alle begeleidende toelichtingen, onderschriften en verdere teksten.

Per productgroep heb ik een vertaling gemaakt naar de meest voor de hand liggende kopers. Denk aan stucadoors, installateurs, vloer- wand en plafond applicateurs enzovoorts.

[box]Wie heeft welk product in welke situatie nodig. En binnen welke productgroep gaat hij of zij dan slagen? [/box]

De ideale opmaat om bij de technische productomschrijving de definitieve keuze te maken.  Het resultaat: de shophouder kan nu snel en goed adviseren. En de klant gaat de shop uit met het juiste product. Het voorkomt faalkosten, ergernis en teleurstelling. En verder heeft de vertegenwoordiger van TechnoTape zijn gewenste huplmiddel.

Wil je ook advisering of ondersteuning in de juiste doorvertaling van je commerciële boodschap?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Referenties

Hieronder staan een aantal klanten waarvoor ik één van deze diensten heb mogen uitvoeren.